A Filmgyűjtők oldala ezúttal Stephen King klasszikus horror regényéből készült filmadaptációt, az AZ-t vette górcső alá. Annak is limitált, fémdobozos változatát, amelyről elöljáróban annyit, hogy nem aratott osztatlan sikert, de nézzétek meg a hozzá készült videót is amiből kiderül, hogy mik voltak a kiadvány erősségei és gyengeségei:

Leírás

Egy új generáció számára is életre kel Stephen King rettegéssel teli horror mesterműve. A Maine-i Derryben él az a hét fiatal jó barát, akik összefognak egy rémületes természetfeletti jelenséggel szemben, amely évszázadok óta kísérti városukat. Pennywise-nak, a Táncos Bohócnak hívja magát AZ a nagy hatalmú szörnyeteg, amely képes magára ölteni bárki legnagyobb félelmeit. Legrosszabb rémálmaikkal szembesülve ezek a gyerekek csak egyféleképp képesek túlélni AZ-t: együtt.

Egyéb információk

Rendező: Andy Muschietti
Szereplők: Jaeden Lieberher, Jeremy Ray Taylor, Sophia Lillis, Finn Wolfhard, Chosen Jacobs, Bill Skarsgard
Stúdió: Warner Bros.
Játékidő: 135 perc
Gyártási év: 2017
Hangok: magyar – 5.1 (DD), angol – Dolby Atmos – Dolby TrueHD, angol – DTS-HD-MA 5.1, cseh – 5.1 (DD), török – 5.1 (DD)
Feliratok: magyar, angol, arab, cseh, dán, finn, izlandi, norvég, portugál, román, svéd, török
Képformátum: 2.40:1 (16:9)
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott
Hazai forgalmazó: Pro Video

Extrák

  • Pennywise él! : Fedezd fel, hogy készült fel Bill Skarsg arra, hogy eljátssza azt az ősi lényt, amely csak úgy hívja magát: Pennywise, a Táncos Bohóc
  • A Vesztesek Klubja: Ismerkedj meg közelebbről az AZ tinédzser sztárjaival, akik között szoros kötelék alakult ki a forgatás során.
  • A félelem szerzője: Stephen King felfedi bestsellerének gyökereit, a gyerekkori félelmek természetét, és azt, hogy hozta létre leghíresebb szörnyetegét, Pennywise-t.
  • Kimaradt jelenetek: Tizenegy kimaradt és bővített jelenet a filmből.

Itt pedig megtekinthettek egy összehasonlító videót is, ahol az AZ idehaza nem megjelent tévéfilm változata és a tavaly bemutatásra került mozifilm fémdobozos kiadása csap összes. Hogy melyik a jobb? A videóból kiderül az is:

Ha tetszett a cikkünk akkor lájkold a Filmsomnia, valamint a Filmgyűjtők oldala Facebook és Youtube csatornáját.AZ [Limitált, Fémdobozos változat]
Film85
Kép90
Hang95
Extrák85
Kinézet40
Pozitívumok
Bőséges extra tartalom
Technikai oldalró szinte hibátlan
Negatívumok
Túl sötét a külső/belső borító kép
A gerinc feliratozása halvány
79
Értékelés
Összességében
Az AZ fémdobozos változata inkább belső tartalma miatt ajánlott beszerzésre, sem, mint külseje miatt.