Ben Affleck és a DC-filmek kapcsolata elég viharosnak mondható. A színész először a Batman Superman ellen című filmben bújhatott denevér jelmezbe. Ekkor még úgy tűnt, hogy a karakter szóló filmjét is ő rendezheti. Azonban ez később változott és Affleck ezután, hol azt nyilatkozta, hogy otthagyja a DC univerzumát, hol pedig ennek ellenkezőjét állította. A pletykák szerint, az új forgatókönyvíró/rendező, Matt Reeves egy Affleck-nél jóval fiatalabb Batman-re szeretne koncentrálni, de ez nem zárja ki azt, hogy a színész ne térhetne vissza valamilyen úton-módon. Ezt támasztják alá a napokban, Ben Affleck-ről készült képek is, amin a színész egy hegyomláshoz hasonlítható leginkább. És ma, egy a stúdióhoz közeli forrás is arról számolt be, hogy bizony elképzelhető, hogy az egyik legjobb Batmannek tartott színész visszatér még egyszer a szerephez:

Újra remek formában van és nem csak az egészsége miatt, hanem azért is, mert szeretné még egyszer utoljára eljátszani Batman-t. Úgy érzi ugyanis, hogy még nem hozott ki mindent ebből a karakterből. A pletykák, miszerint lecserélhetik, rádöbbentették arra, hogy újra belebújjon ebbe a szerepbe. Főleg azt követően, hogy látta Joaquin Phoenix mit csinál Jokerként.

A hírt egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni, de akárhogy is legyen mi örülnénk, ha Affleck méltósággal búcsúzna ettől a szerepétől.