Amerikában megtartották az élőszereplős Oroszlánkirály világpremierjét, amin sok külföldi kritikus is részt vett. Ők pedig, ahogy az lenni szokott azonnal el is mondták véleményüket, a Disney legújabb kasszasikernek ígérkező adaptációjáról. Íme!

Chris E. Hayner

A legnagyobb félelmem az volt, hogy a realisztikus állatszereplők nem lesznek annyira karizmatikusak, mint a rajzoltak, de szerencsére nem lett igazam. Timon és Pumba ellpoták a show-t. Néhány dal sajnos nem működött annyira, mint az eredetiben, de még így is nagyon szórakoztató volt az egész.

Erik Davis

Az oroszlánkirály vizuálisan hibátlan. És minden más téren is lenyűgöző. A dalok elképesztőek (Glover-nek & Beyoncé-nak köszönhetően), az alakítások nagyszerűek (Timon, Pumba és Zordon ellopják a show-t) és az érezlmi töltete is nagyon magas. Komolyan nagyszerű!

Adam B. Vary

Az oroszlánkirály egy korszakalkotó vizuális élmény. Soha ezelőtt nem láttam még hasonlót. Azt hiszem alapjaiban változtatja majd meg, hogy hogyan tekintünk a filmekre a jövőben.

Brandon Davis

Az oroszlánkirály lehengerlő vizualitással rendelkezik. Soha nem láttam még ennyire szép animációt. Gyönyörű. Seth Rogen és Billy Eichner ellopják a show-t, Chiwetel Ejiofor pedig brillírozik Zordonként. Nagyszerű film.

Steven Weintraub

Talán még soha sem hallottam annyi tapsolást vetítésen, mint az Oroszlánkirály alatt. Olyan volt az egész, mint egy rock koncert. Ez a film nagyon sok pénzt fog termelni.

Peter Sciretta