Nem túlzunk azzal, ha azt mondjuk, hogy az AZ – Második fejezet az év egyik legjobban várt filmje. A két évvel ezelőtti első rész ugyanis egy több, mint korrekt horror mozi volt, ami a rémisztő pillanatok mellett hozta a 80-as évekre jellemző hangulatot is. Ezzel pedig mostanában, hála a Stranger Things-nek nem igazán lehet félre lőni, amit a film vártnál jóval magasabb, 700 millió feletti bevétele is igazolt. A külföldi sajtó munkatársainak nemrég lehetőségük nyílt rá, hogy megnézhessék a Stephen King 1200 oldalas művéből készült adaptáció záró epizódját, amiről spoilermentesen természetesen azonnal nyilatkoztak is a közösségi médiában.

Sean O’Connell

Nos, az AZ – Második fejezet nagyon jól sikerült, de nem nagyszerű. Szerettem, de nem imádtam. Hátborzongató, néhol kicsit fura, és meglepően félelmetes is. Fontos dolgokat hagy ki a könyvből, de még így is túl hosszúnak érződik. A casting viszont zseniális és nem kizárt, hogy Bill Hader Oscar jelölést kap.

Peter Sciretta

Az AZ – Második fejezet ijesztőbb, mint az elődje volt, de a felnőtt karaktereknek köszönhetőrn elvesztette azt a báját, amiért az első részt annyira szerettük. A közel 3 órás játékidő pedig nagyon hosszúnak érződik.

Steven Weintraub

Az AZ – Második fejezet igazán elképesztő. A felnőtt színészek tökéletesen hozzák karaktereiket. Imádtam, ahogy a film az újat keverte a régivel. Szóval minden elismerésem azoké az embereké, akik tető alá hozták ezt az alkotást.

Eric Davis

A második fejezet tökéletesen illeszkedik az elsőhöz. Ugyanazok a rezgések, a főszereplők között is meg van a kémia és még mindig remekül vegyítik a humort a horrorral. A hangvétel viszont komolyabb, mivel a film elsősorban a gyerekkori traumák feldolgozásával foglalkozik. A végén pedig könnyekben törtem ki.

Drew Taylor

Az AZ – Második fejezete egy nagy stúdió által pénzelt, nagy költségvetésű horror, amiben remek színészi alakításoknak és olykor meglepően kreatív képi megoldásoknak (pl. amikor a léggömbök átmennek a híd alatt) lehetünk szemtanúi. Ez a film annyi pénzt fog keresni, hogy a Warner Bros. azt sem fogja hirtelen tudni, hogy mihez kezdjen vele.