Habár a legújabb Stephen King regény adaptációjának bemutatójáig két hét van hátra, a gyártó Warner Bros. stúdió mégis feloldotta a közösségi oldalakra vonatkozó embargót, így néhány rövid kritika már olvasható a várva várt horror moziról. Íme!

Andrew Dyce

Az Álom doktorral Mike Flanagannek sikerült az a bravúr, hogy ötvözni tudta Kubrik és King műveinek legjobb elemeit. Rebecca Ferguson alakítása már most ikonikus, de McGregor is tökéletesen helyt állt.

Alex Leadbeater

Ez első két órában szinte eszembe se jutott, hogy a Ragyogás folytatását nézem…és ez elképesztően jó volt! De, amikor egyre több jel kezdett utalni erre, akkor veszített a különlegességéből.

Digital Spy

Az Álom doktor megad mindent, amit a rajongók csak várhattak ettől a folytatástól, sőt még talán annál is többet. Ennek ellenére közel sem tökéletes, és néhány emlékezetesebb ijesztegetést is elbírt volna.

Chris Evangelist

Az Álom doktor akkor a legjobb, amikor Stephen King novelláját követi, viszont, amikor Kubrick Ragyogását próbálja megidézni, akkor kissé kisiklik. Rebecca Ferguson viszont az egész filmet uralta.

Scott Menzel

Az Álom doktor a legjobb Stephen King adaptáció a Remény rabjai óta. Mike Flanagan tökéletesen vegyítette a nosztalgikus hangulatot, feszültséget és izgalmas pillanatokat. A színészek is egytől egyig a legjobb formájukat nyújtják.