A Cannes-i Filmfesztiválon, egynéhány szerencsés kritikusnak már volt alkalma látni Quentin Tarantino legújabb alkotását, a Volt egyszer egy Hollywood-ot, melyhez tegnap egy friss előzetes is érkezett. A vetítés után pedig szinte azonnal közzé is tették véleményüket, ami alapján a kultrendező ismét egy Ponyvaregény szerű mesterművet tett le az asztalra.

Jason Gorber

A Volt egyszer egy Hollywood tematikája zseniális, Quentin Tarantino olyan jó formában van, hogy azzal könnyen megnyerheti a Palme d’Or-t, vagy a közönségdíjat, de talán arra is van esély, hogy mindkettőt. Izgalmas, provokatív és fekete humorral átitatott mestermű.

Chris Knight

Nevettem. Elgondolkodtam. És kíváncsi lettem rá, hogy vajon Roman Polanski mit szólna ehhez a filmhez? Tarantino egy valódi ódát készített Hollywood elveszett ártatlanságához, miközben finoman azt sugallja felénk, hogy az soha nem is létezett.

John Bleasdale

A Volt egyszer egy Hollywood lenyűgöző, bátor  és egyszerre brutális is. Egyértelműen ez Quentin Tarantino legjobb filmje a Kill Bill óta, sőt talán a Ponyvaregény óta.

Jordan Farley

A filmben megtalálható Tarantino összes olyan védjegye, mint a fekete humor, a finomra hangolt dialógusok, a jól válogatott betédalok és természetesen a csupasz lábfejek is.

Peter Bradshaw

Quentin Tarantino zseniális módon használja a fekete humort és egy Ponyvaregény-hez hasonló módon mutatja be Manson ámokfutását: sokkoló, magával ragadó és káprázatos.

Jordan Ruimy

Quentin Tarantino nem viccelt, amikor azt mondta, hogy ez a filmje áll legközelebb a Ponyvaregény stílusához. Ugyanis ezúttal is rengetek különálló karaktert és történetet mutat be nekünk, amik aztán összefutnak egy könyörtelenül játékos, ugyanakkor megható fináléban.

A Volt egyszer egy Hollywood jelen pillanatban, 21 értékelés után 90%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán, az IMDb-n pedig 9.8-es értékelésen, igaz ott még csak 1000 szavazatot adtak le rá.