Már csak négy nap választ el minket a Stranger Things várva várt harmadik évadának premierjétől. Azonban a külföldi kritikusok a Netflix jóvoltából már láthatták a teljes új szezont és azon nyomban net világgá kürtölték, természetesen teljes egészében spoilermentes kritikájukat, melyek alapján könnyen lehet, hogy a sorozat legjobb évadához lesz szerencsénk.

Ben Allen – Radio Times

Az új epizódok cselekménye váratlan fordulatokkal és döntésekkel szolgálnak, amik egy igazán szívfacsaró befejezéshez vezetnek.

Germain Lussier – io9

Minden nagyon grandiózus ebben az évadban. A díszletek (mint például az előzetesekben is látott Starcourt pláza) hatamasak, szépek és a legkisebb részketekig kivitelezettek. Kevesebb popkultúrális utalást kapunk, mint eddig, de amiket kapunk azok igazán ütnek.

 Chris Evangelista – /Film

A Stranger Things 3 óvatosan építkezik és rengeteg “Spielberges” momentummal és emlékezetes díszketekkel szolgál. És minden színész a lehető legjobb formáját nyújtja benne.

Ben Travers – Indiwire

Összességében a harmadik évad a helyén kezeli a franchise-t. Ha pedig a második évadot túl komolynak, túl sötétnek és túl szétesőnek találtad, akkor a harmadik valószínűleg jobban elnyeri majd a tetszésed. Nagyon szórakoztató, nagyon színes és a cselekmény is egyszerűbb lett, emiatt pedig kevésbé érződik túlzsúfoltnak.

A történet egészen váratlan módon fejlődött tovább a korábbi felvonásokhoz képest. A horror rajongók is igazán elégedettek lehetnek, mivel a széria legdurvább vérengzéseinek lehetünk szemtanúi.

Aja Romano – Vox

A narratíva ezúttal is több mellékszálból áll össze, de ezek szerencsére az elejétől fogva kapcsolódnak egymáshoz és mindegyikük nagyon szórakoztató és jól megírt.

Edgar Alvarez – Engadget

A Stranger Things harmadik évada egyszerre vicces, drámai, sötét hangvételű, véres és nagyon geek.