A jelenleg zajló Velencei Filmfesztivál keretein belül már bemutatták a Todd Phillips (Másnaposok-trilógia) által rendezett Joker című filmet. Néhány külföldi kritikus pedig volt olyan szerencsés, hogy ott lehetett a gála vetítésen és azonnal el is mondták véleményüket a karater első önálló filmjéről.

David Rooney – The Hollywood Reporter

Az író-rendező és maga a forgatókönyv, valamit a látványtervezők érdemei sem elvitathatatlanok, de Phoenix a film igazi húzó ereje, aki teljes átlényegüléssel keltette életre a képregény történelem legjellegzetesebb alakját, Joker-t.

Owen Gleiberman – Variety

Joaquin Phoenix remek munkát végzett a mentálisan beteg geek életre keltésével, aki a bűn bohóc hergévé válik Todd Phillips, a Taxisofőr-t idéző alkotásában. Azon ritka képregényfilmek egyike, ami tökéletes képet fest arról, hogy mi zajlik a mai világban.

David Ehrlich – IndieWire

Todd Phillips Joker mozija megkérdőjelezhetetlenül a legmerészebb “szuperhős film” a Sötét lovag óta. Igazán egyedi, amire évekkel később is úgy emlékszünk majd, mint a 21. század legbeválalósabb blockbustere. Egyszerre idézi meg a Taxisofőr és A komédia királya című filmeket, ami már csak azért sem meglepő, mivel az executive producer Martin Scorsese volt.

Jenna Busch – Vital Thrills

Ez a különálló Joker film igazán bátor húzás volt a Warner-től, ami valószínűleg meg is térül majd. Nehezen fogyasztható alkotás és időre van szükség míg feldolgozzuk a látottakat.

Jim Vejvoda – IGN

Joaquin Phoenix alakítása Oscar esélyes.

Dorian Parks – Geeks of Color

A Joker legalább olyan fordulópontot jelent a képregényfilmek műfaján belül, mint amilyen pár évvel ezelőtt a Logan, vagy a Deadpool volt.

A Joker jelenleg 86%-on áll a Rotten Tomatoes oldalán.