A Dóra, a felfedező című sorozat hosszú éveken át futott a Nickelodeon csatornán, a gyerekes szülők legnagyobb bánatára. Habár a rajzfilmsorozatból sokat tanulhattak a lurkók, a szülők mégis falra másztak tőle. Éppen ezért mindenki egy emberként hördült fel, amikor kiderült, hogy élőszereplős feldolgozást kap. Mi is szkeptikusak voltunk vele kapcsolatban, igaz a napvilágot látott előzetesek szerintünk egész jóra sikeredtek. A tengerentúlon pénteken debütált a Dóra és az elveszett Aranyváros, ami a kritikák szerint meglepően jól sikerült:

Kate Erbland – indieWire

Ha minden élőszereplős adaptáció ennyire vicces és friss lenne, akkor nem kéne tartanunk tőlük, akárhányszor bemutatnak egyet.

Christy Lemire – RogerEbert.com

A Dóra és az elveszett Aranyváros sikeresen vette azt az akadályt, hogy egyszerre legyen hű adaptációja a sorozatnak, ugyanakkor el is vigye ezt egy másik irányba.

Michael Ward – Should I See It

…rengeteg jó dolog található benne, sokszor képes megnevettetni a nézőket, Isabela Moner pedig olyan alakítást nyújt, ami igazi sztárt csinálhat belőle.

Eric D. Snider – EricDSnider.com

Nem sokat lehet tanulni belőle, de hé, legalább butábbak se lesznek tőle a gyerekek.

Robert Kojder – Flickering Myth

A Dóra és az elveszett Aranyváros egy igazi kincs azok számára, akik az eredeti rajzfilmen nőttek fel.

Caillou Pettis – Battle Royale With Cheese

A Dóra és az elveszett Aranyváros egy hihetetlenül szórakoztató kalandfilm, rengeteg humorral, hatalmas szívvel és egy igazán megindító, valamint elbűvölő alakítással Isabela Moner-től.

James Verniere – Boston Herald

A Dóra és az elveszett Aranyváros olyan, mintha az Elveszett frigyláda fosztogatói gyerek változata lenne. Tele van meglepetésekkel.
A Rotten Tomatoes oldalán jelenleg egyébként 81%-on áll a film, a Metacritic-en pedig 63 pontos összértékelést kapott a kritikusoktól.