Az idei év kétségkívül egyik legnagyobb pénzügyi sikere a 2016-os Deadpool folytatása volt. Igaz a második rész az elsőnél nagyobb költségvetésből készült, de így is több, mint figyelemre méltó az a 800 millió dollár, amire világszinten szert tett. A filmet gyártó, Fox stúdió azonban még ennél is több lehetőséget és persze pénzt lát a nagyszájú szuperhős második kalandjában. Éppen ezért azzal az ötlettel rukkoltak elő, hogy néhány plusz millió dollárért gyerekbarátra vágják az amúgy keményen korhatáros alkotást és némi karácsonyi hangulattal feltúrbózva újra mozikba küldik azt, az ünnepek előtt. Ehhez a változathoz érkezett most meg az első ízelítő, ami után továbbra is kissé feleslegesnek érezzük az újabb bőrlehúzást, ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy Deadpoolnak még ez is jól áll. Az ismerős jelenetek mellett néhány eddig nem látott képsor is helyet kapott az alig egyperces előzetesben. A film egyébként egy nagyon nemes célt is szolgál, ugyanis a 12 napos mozis vetítése alatt vásárolt minden jegy árából, 1 dollár rákos gyermekek megsegítésére megy.

Az ünnepi időszak közeledtével, végre szinte minden korosztály élvezheti a nagyszájú szuperhőst, hála a Deadpool 2 gyerekbarát változatának.

A Fox már 2006 óta kérte, hogy Deadpool legyen PG-13-as, én pedig 2006 óta mondtam erre nemet. Végül két dolog miatt bólintottam rá. Az egyik az volt, hogy ezzel jótékonyt célt szolgálunk, a másik pedig az, hogy el akartam rabolni Fred Savage-t

– mesélte Ryan Reynolds egy interjúban.