Csak nagyon kevés film van, ami a Gambit-nél nehezebben akar(t) összejönni. Az első hírek a karakter spinoff-jával kapcsolatban még 2009-ben röppentek fel. Ekkor még úgy volt, hogy az X-Men kezdetek: Farkas után újra Taylor Kitsch bújhat Remy LeBeau bőrébe. De miután a stúdió látta, hogy a Farkas film a vártnál gyengébben szerepelt lefújták az előkészületeket. Pár évvel később aztán megint terítékre került Gambit a Fox-nál. 2014-ben hosszas huzavona után meg is találták a megfelelő embert a címszerepre, Channing Tatum személyében. Ekkor már azt gondoltuk sínen van a film, de tévetünk. Az elmúlt négy évben hol lefújták, hol feltámasztották a produkciót és rendezők egész sora váltotta egymást, de a forgatásig egyikőjük sem jutott el. Legutóbb például a Karib-tenger kalózai filmek rendezője Gore Verbinski dobbantott a direktori székből.

A Fox, Disney általi felvásárlását követően pedig még bizonytalanabbá vált a Gambit mozi sorsa. A stúdió most egyébként is inkább a Drew Goddard által rendezett X-Force filmet részesíti előnyben, ami a Gambit 2019 júniusára kitűzött bemutató dátumát is megkaphatja. Ennek ellenére az X-Men filmek producere, Simon Kinberg egy mai interjúban biztosította a rajongókat arról, hogy továbbra is szeretnék elkészíteni a Channing Tatum főszereplésével tervben lévő Gambit-et:

Drew Goddard X-Force filmje most prioritást élvez, de akár hiszitek, akár nem keményen dolgozunk azon, hogy összejöjjön a Gambit film is, Channing Tatummal a főszerepben és reméljük, hogy ez inkább előbb, mint utóbb fog megvalósulni.

Ha megtudunk valamit a produkció kapcsán természetesen azonnal beszámolunk róla nektek.