A Warner stúdió épp próbálja minél működőképessé faragni a 2013-ban indult DC filmes univerzumot. Pedig lehet egyszerűbb lenne, ha példát vennének egy másik univerzumukról, a Démonok között franchise-ról. A szintén 2013-ban bemutatott Démonok között pedig nem is akart más lenni kezdetben, mint egy önmagában is helytálló és félelmetes horror film. Ez aztán olyan jól is sikerült neki, hogy a közönség ráharapott a Warren házaspár hátborzongató, megtörtént (vagy nem) eseteiből készített alkotásra. A film egyik legijesztőbb és legemlékezetesebb démonja, az elátkozott Annabelle baba ennek köszönhetően már 2014-ben megkapta saját spinoff-ját. A siker még elsöprőbb lett, ezért a stúdió immár tudatosan kezdte építeni a Démonok között univerzumot. 2016-ban megérkezett a Démonok között folytatása, majd 2017-ben Annabelle is kapott egy második részt, idén pedig az Apáca nevet viselő rémség is saját moziban mutathatta meg magát. És a Warner már berendelte az Annabelle, valamint a Démonok között harmadik epizódját is. Előbbiről mesélt ma néhány érdekességet a filmet író és rendező, Gary Dauberman:

Október közepén kezdjük forgatni az Annabelle 3-at, szóval jelenleg nyakig vagyok az előkészületekben. A Romániában tett kitérő [célozva az Apácára] után haza hozzuk a franchise-t. Az Annabelle 3 ugyanis Warren-ék házában játszódik majd. Tulajdonképpen azután veszi majd kezdetét a történet, hogy Annabelle a házaspár okkult gyűjteményébe kerül. Láthatjuk majd, ahogy a baba az új környezetével ismerkedik és próbál káoszt teremteni maga körül.

A történetből már kaphattunk némi ízelítőt az idei Comic-Con során, de az vadonatúj információ, hogy a forgatás már idén, alig egy hónappal az Apáca premierje után kezdetét veszi. Az Annabelle 3-nak még nincs megerősített bemutató dátuma, de forgatás megkezdéséből ítélve, valamikor jövő ilyentájt találkozhatunk majd újra a démoni babával.