A Suburbicon című film főszerepét először George Clooney-nak ajánlották fel, de ő inkább rendezőként vetette bele magát az ősszel debütáló thriller munkálataiba. A Coen-fivérek forgatókönyve alapján készült alkotás első trailere még csak pár napja látott napvilágot, de a hozzáértők már most neves díjak várományosaként emlegetik a filmet. A szereplőgárda ehhez jó eséllyel hozzá is segítheti majd a szatírikus hangvételű thrillert. A főbb szerepekben olyan Oscar-díjas és Oscar jelölt színészek alakítják majd, mint Matt Damon, Julianne Moore és Oscar Isaac.

George Clooney az alábbiakat mondta hatodik rendezéséről:

„Izgalmas, rendkívül vicces és sötét komédia, amelynek cselekményében átlagemberek rossz döntéseinek sorozatát követhetjük végig.”

A főszerepeket játszó színészek egytől-egyig szuperlatívuszokban nyilatkoznak Clooney rendezői munkájáról, Damon a CinemaConon egyenesen azt mondta: bármikor, bármilyen körülmények között szívesen dolgozik vele. Nyilvánvalóan nem a levegőbe beszélt, hiszen ez a mostani már a hetedik közös projektjük.

A Suburbicon forgatókönyvét a Coen-fivérek már bő 20 évvel ezelőtt elkezdték írni, de megvalósításra csak nem rég kerülhetett sor. A Coen-fivérek a főszerepet eredetileg George Clooney-nak szánták, akárcsak legutóbb az Ave, Cézár! esetében, de mivel az Oscar-díjas színész (saját bevallása szerint) az utóbbi időben szívesebben áll a kamera másik oldalára, a lehetőséget átadta a Star Wars: Az ébredő Erőben, a Drive-ban és az Ex Machinában is remekelő Oscar Isaacnek.

A szatirikus thriller cselekménye egy kitalált kisvárosban játszódik, éppen olyanban, mint amilyenből eredetileg Matt Damon is származik. Itt éli idilli, majd kisvártatva rémálommá változó életét a Lodge család. A családfő az otthonát érő betörést követően kénytelen megismerkedni a város sötét, árulásban, csalásban és erőszakban bővelkedő oldalával, és ezzel egy időben meg kell harcolnia szerettei biztonságáért is.

A film vitathatatlanul magán hordozza minden alkotó kézjegyét, mint például a Coen-fivérektől megszokott abszurd, morbid és igencsak véres fordulatokat, és a Clooney-ra jellemző kiváló színészvezetést. Az alkotás elsőként a Velencei- és a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválokon kerül a bemutatásra, majd az amerikai mozikkal egyidőben, október 27-én debütál a magyar mozikban is.

Hazai bemutató dátum: 2017. október 27.
Forgalmazó: Cinetel

Forrás: Cinetel