Andrew Serkis az állatok emberként való mozgatásának a professzora lehetne. Az emberszínész mozdulatait rögzítő, azt egy animált képre átvivő különleges digitális technika mestere A Gyűrűk Ura óta számtalan lény és vadállat mozgásának elkészítésében működött közre, így aztán logikus választás volt, hogy ő rendezze meg a Maugli-t a Kipling klasszikus nagyívű, és nem finomkodó, sőt, kifejezetten kemény új változatát.

A technika fejlődik, de hiába tökéletesednek a gépek, és hiába adják az állatoknak a legnagyobb sztárok a hangjukat, ez mind kevés. A lényeg az, hogy lelke legyen a figuráinknak.

https://www.youtube.com/watch?v=9DWBxw8-1Vs&authuser=0

A cél érdekében a filmesek különleges technikákat alkalmaztak, olyan eszközöket vetettek be, amiket előttük még senki: összeolvasztották az igazi állatok és a színészek arcát. A filmbeli párduc arca például hasonlítani fog Christian Bale-re. A színészetet persze a sztár végezte, de mégis látni fogjuk egy valódi párduc hosszú órákon át filmezett pofáját is rajta…

A rendező olyan elégedett a munkájával, hogy közben kampányba kezdett: a performance capture technikával dolgozó színészek is kaphassanak Oscar-díjat – biztos benne, hogy ha volna ilyen díj, Bale átvehetne.

Hazai bemutató: 2018. október 18.
Forrás: InterCom