A színészkedés mellett, a rendezéssel is kacérkodó Andy Serkis a Maugli című, Dzsungel könyve adaptációval debütált volna, mint rendező a nagyvásznon, ez azoban nem fog összejönni neki, ugyanis a filmet végül mégsem mutatják be a mozikban. Az alkotás egyébként is nehéz szülés volt, hiszen az eredetileg kitűzött 2016, majd 2017-es bemutató dátum helyett csak idén októberben került volna a mozikba. A Dzsungel könyve eddigi legdurvább és legsötétebb hangulatú feldolgozása tehát már több éve készülő félben van és ez idő alatt, vélhetően jókora büdzsét emésztett már fel az előszereplős és motion capture technikát ötvöző alkotás. Emiatt pedig a filmet készítő Warner Bros. is nagy kockázatot láthatott a produkcióban, ezért eladták a film terjesztési jogait…

https://youtu.be/hdKDRMifWLM

Amire természetesen nem más, mint a Netflix azon nyomban le is csapott. Nem ez az első alkalom, hogy a Netflix felvásárolja nagyobb költségvetésű stúdió filmek terjesztési jogait. Legutóbb például a Paramount égisze alatt készült Cloverfield Paradox című filmet is ők karolták fel és mentették meg a teljes bukástól. A Maugli rendezője, Andy Serkis az alábbiakat mondta az esetről:

A Netflix megértette, hogy ez egy komorabb feldolgozása lesz Kipling művének, ami valóban nem való kisgyerekeknek. Már az elejétől PG-13-as korhatár besorolással terveztem elkészíteni, mert ez lehetővé teszi, hogy mélyebben bele áshassak a történetbe és félelmetes, ijesztő jeleneteket is bemutathassak. A Netflix-szel kötött egyezségnek köszönhetően, pedig nem kell kompromisszumot kötnöm.

A Maugli, ahogy már fentebb is írtuk, körülbelül két hónap múlva került volna bemutatásra külföldön és idehaza egyaránt. Azonban a Netflix csak valamikor a jövő év folyamán tervezi közzé tenni a filmet exkluzív tartalomként a streaming szolgáltatásán belül.