A hazai mozikban egy nappal az amerikai premier előtt, már február 15-től látható az Aardman stúdió legújabb animációs filmje, az Ősember – Kicsi az ős, de hős. A stop-motion animációval megálmodott hősök magyar hangjait többek között Alföldi Róbert, Szatory Dávid és Csuja Imre szolgáltatják.

A Csibefutam és a Wallace és Gromit atyjának legújabb őrült családi animációs vígjátékában őskori hősök kelnek életre. A kicsit sem bátor kőkori ősöknél majdnem minden kerek, amíg völgyüket el nem foglalja a pénzéhes bronzkori zsarnok, Kupor. Az Öreg és törzse beletörődne a sanyarú száműzetésbe, ám az ifjú és ügyetlen Öcsi hű társával, Kutylaccal mer nagyot álmodni és megpróbálják felvenni a kesztyűt. Ha beválik a nem túl kigondolt tervük, visszakapják szeretett otthonukat. De ha elbuknak, akkor örökre a bányákban fognak dolgozni…

A Csibefutam, Shaun, a bárány és Wallace és Gromit alkotóinak legújabb animációjához eredetileg olyan sztárok kölcsönzik a hangjukat, mint Tom Hiddleston (a Marvel-filmek Lokija), Maisie Williams (Trónok harca) és az Oscar-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete, A dán lány), így a magyar változat sem fukarkodhat a hírességekben. A négyszeres Oscar-díjas Nick Park filmjének hősei a hazai változatban az alábbiak szerint szólalnak meg:

Szatory Dávid –  Öcsi
Alföldi Róbert – Kupor
Csuja Imre – Öreg
Varga Rókus – Habakukk
Pekár Adrienn – Puska
Láng Balázs – Dino
Hamvas Dániel – Hammnyamm
Törköly Levente – Zaki
Renácz Zoltán – Mormor
Kocsis Mariann – Hisztill
Orosz Anna – Magma
Halász Aranka – Úfifa királynő
Barabás Kiss Zoltán – Jürgend
Hajdú B. István – Brian
Rajkai Zoltán – Posta szajkó
Seszták Szabolcs – Stefano
Bolla Róbert – Szapora
Pál Tamás – Gonad, a gall
Makranczi Zalán – Kazal
Berzsenyi Zoltán – Cucu
Méhes Gábor – Bryan
Horváth Töreki Gergely – Kaputámasztó
Czető Roland – Villámkalapács

A film a szinkronizált változat mellett limitáltan feliratos formában is megtekinthető lesz. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.