A stúdió már rég óta szeretne összehozni egy szóló Batgirl mozit, de eddig folyamatosan nehézségekbe ütköztek, azonban a Birds of Prey című filmben, ha Batgirl nem is, de Barbara Gordon felbukkanhat egy rövid szerep elerejéig, ami a karakter különálló filmjének is nagy lendületet adhat majd. A Batgirl film forgatókönyvén egyébként sokáig Joss Whedon – a Bosszúállók első és második részének rendezője – dolgozott, aki végül rendezhette volna is a filmet, de idén év elején dobbantott a projektből. A rajongók ekkor azt hitték végleg búcsút inthetnek a Batgirl-ről szóló filmnek, de a stúdió ennek ellenére továbbra is szeretné tető alá hozni azt.

A Warner fejeseinek pedig már konkrét elképzelésük is van arról, hogy milyen kaliberű színésznőt tudnának elképzelni a Batgirl szerepére. Legalábbis a DC-s hírek terén általában megbízhatónak mondható Daniel R nevű Twitter felhasználó szerint:

A WB-nél [Warner Bros.] azt mondták, hogy egy Kristen Stewart kaliberű színésznőt keresnek Barbara Gordon szerepére…szóval szerintem nagyon azt szeretnék, ha ő kapná a szerepet.

Tehát a Tweet szerint a stúdió valójában magát az Alkonyat-filmek sztárját szeretné megnyerni a Batgirl film főszerepére, de ha ez mégsem jönne össze, akkor egy olyan színésznőt keresnének majd, aki mind megjelenésében, mind pedig viselkedésében hasonlít Stewartra. A stúdiónak bele kell húzni, ha szeretnék, hogy Barbara Gordon felbukkanjon legalább egy rövid szerep erejéig a Birds of Prey című filmben, mivel annak forgatása már jövő év elején megkezdődhet. A Batgirl film forgatókönyvét azonban még mindig pofozgatja Christina Hodson (ŰrDongó), így az 2021 előtt nem valószínű, hogy bemutatásra kerülhet.