Még 2015-ben köttetett az a meglepő megállapodás a Sony, valamint a Marvel stúdió között, ami arra irányult, hogy előbbi kölcsönadja, jobban mondva inkább megosztja Pókember és a hozzá köthető pár tucat karakter jogait. A Sony erre az elhatározásra, azt követően jutott, hogy a Csodálatos Pókember 2 csalódást keltő eredményeket produkált a mozikban. Természetesen ezt a “felajánlást” nem csupán jófejségből tették, ugyanis ezért cserébe jókora részesedést kapnak minden olyan alakotásból, amiben felbukkan a barátságos és közkedvelt falmászó. Így szép kis summát akasztottak már le most, úgy, hogy jóformán a kisujjukat sem kellett megmozdítaniuk. Ezekután szóba került annak lehetősége is, hogy csillagászati összegért teljesen megválnának Pókember és a hozzá tartozó karakterek jogaitól a Marvel javára. Ez azonban most némiképp változni látszik a Venom sikerét követően. Erről a Business Insider adott hírt:

Ha a Venom bukott volna, akkor lett volna rá esély, hogy a Sony újra leüljön a Disney-vel és eladja nekik a jogokat, de ez most nem valószínű, hogy egyhamar megtörténne.

A Sony kockázatot vállalt a Venommal, ami végül hatalmas siker lett. Ez alapján pedig jelen állás szerint az jön le, hogy a Disney-nek nagyobb szüksége van a Sony Pókemberére, mint a Sony-nak a Disney-re.

És ez még csak a kezdete lehet a Sony sikerszériájának, ugyanis már berendelték a Venom folytatását és készülőfélben van többek között a Morbius, Karven a vadász és a Fekete Macska karaktereire koncentráló eredetfilmek is.