Az idei Halloweent igencsak elárasztották a horrorisztikus filmek a mozikban. Nem is nagyon emlékszem, mikor volt utoljára (ha egyáltalán volt) ennyi, az ünnephez kapcsolódó alkotás a filmszínházakban. Szinte minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző és stílusú horrorfilmet októberben. Akik a keményebb, véresebb horrorra vágynak, azoknak a Halloween folytatása, akik a családiasabb verzióra voksolnak, azoknak pedig a Libabőr 2. után a Végzet órája lesz az, amit akár gyerekekkel is megnézhetnek. A filmet az az Elit Roth rendezte, akinek már jó pár sikeres alkotás kapcsán találkozhattunk a nevével. Ilyen például a Kop-kop, Motel vagy a Bosszúvágy.

Jack Black (Libabőr, Jumanji, Rocksuli) idén két filmmel is tiszteleg az amerikai ünnep előtt. A már említett Libabőr 2. után, egy modernkori varázsló bőrébe bújik a Végzet órája című családi, fantasy, horror besorolásba került alkotásban. Szerencsére nagyszerű partnert kapott maga mellé a filmben, a kétszeres Oscar-díjas és többszörös Golden Globe-díjas ausztrál színésznő, Cate Blanchette (Aviátor, Gyűrűk ura, Blue Jasmine) személyében. És hogy ne maradjunk főgonosz nélkül, Kyle MacLachlan (Twin Peaks, Született feleségek, Így jártam anyátokkal) is feltűnik a filmben.


A történet szerint az árván maradt 10 éves Lewis (Owen Vaccaro) nagybátyjához, Jonathan-hez (Jack Black) kerül, aki egy óriási házban él, mely tele van furcsa, varázslatos dologgal. Éjjelente pedig rejtélyes óraketyegés hallatszik a falból, melynek kilétét kezdetben homály fedi. A szomszédban él Florence (Cate Blanchette) a belevaló boszorkány, aki Johanthannal együtt próbál rájönni a falban folyton ketyegő időmérő kilétének helyére. Kis főhősünk miután rájön, hogy nagybátyja valójában egy varázsló, ő is belemerül a mágia világába. Majd egy balul sikerült várázsló-projekt során feltámasztja azt az egyetlen egy halottat, akit legkevésbé kellett volna, nagybátyja régi barátját, Isaac Izardot (Kyle MacLachlan), a gonosz varázslót. Akinek egyetlen egy célja, hogy beindítsa a Végzet óráját. Megkezdődik tehát a harc az idővel, hogy mentsék a menthetőt és megakadályozzák Isaacot terve megvalósításában.

Bár a Harry Potter láznak már egy ideje vége (ha nem vesszük most ide a Legendás állatok sorozatot), ez a film valahol próbálja még egy kicsit meglovagolni a varázslóvilág tengerének utolsó hullámait. Maga a film inkább a gyerekeknek szól, hogy ők se maradjanak ki a halloweeni moziőrületből. Vicces párbeszédek, helyzetkomikumok és látványos elemekkel díszített közel 104 perces családi filmet kapunk. Nem kell tőle sokat várni, a fent említett célnak megfelel. Se több, se kevesebb, családi programnak megteszi az őszi szünetben.

Neked mennyire tetszett a film?
Olvasói értékelés10 Votes36
60
Értékelés
A végzet órája
Összességében
A végzet órája tökéletes őszi kikapcsolódás az egész családnak, de elsősorban inkább a fiatalabb közönséget veszi célba.
Pozitívumok
Gyerekeknek tökéletes kikapcsolódás
Vicces párbeszédek és helyzetkomikumok
Látványos képi világ
Negatívumok
90 perces játékidő is bőven elég lett volna
Harry Potter utánérzet