Ez a hét már jóval több érdekességet és friss belépőt tartogatott, mint a legutóbbi. Ezek közül is a Pókember: Irány a Pókverzum című animációs filmnek sikerült megszereznie az elsőséget, ami véget vetett a szintén animációs Ralph lezúzza a netet három hete tartó uralmának.

Pókember karaktere a Marvel-moziuniverzumához való csatlakozása után végre olyan számokat produkált a kasszáknál, amilyet megszokhattunk tőle a Sam Raimi által rendezett trilógia során. Ez pedig az őt kölcsön adó Sony stúdió szemét is felnyitotta arra irányulóan, hogy itt az ideje új lehetőségek felé evezniük. Ennek köszönhetően októberben bemutatták a szóló Venom filmet, amivel hatamasat szakítottak. És a most pénteken debütált Pókember: Irány a Pókverzum is szépen nyitott. Igaz, 35.4 millió dolláros bevétele messze elmarad az élőszereplős filmek nyitányától, de valószínűleg senki sem várt hasonló nagy összegeket tőle. Az ünnepek miatt ilyen nyitány mellet Amerikán belül 130 és 150 millió dollárig is eljuthat. A világszintű első hétvégi eredmények ismerete nélkül azt azonban még nehéz megjósolni, hogy mekkora bevételre tehet majd szert az első animációs Pókember mozi  összességében.

A második helyen, kissé meglepő módon Clint Eastwood legújabb alkotása, A csempész nyitott 17 millió dollárra, ami az 50 milliós büdzséhez mérve korrektnek mondható. A kritikusok sem húzták le, mint a legendás rendező februárban bemutatott másik moziját, a Párizsi vonatot, így a végeredmény bőven 70 millió körül fog alakulni pár héten belül. A Grincs továbbra is a top 3-ban, a Ralph lezúzza a netet azonban visszacsúszott a negyedik helyre. A legnagyobb meglepetést azonban kétségkívül a Peter Jackson nevével fémjelzett és eladni kívánt Ragadozó városok okozta, ami 150 milliós költségvetése ellenére mindössze 7.5 milliót volt képes felhajtani első hétvégéjén. Ez mondanunk sem kell, hogy az év egyik legcsúfosabb buktájának ígérkezik a nemrég bemutatott Robin Hood című filmmel karöltve. A Ragadozó városok legjobb esetben is maximum 25-30 millió dollára számíthat Amerikbában és a világ többi részen sem fog jobban alkulni a sorsa.

A teljes box office listát hamarosan weboldalunk legaljára tekerve is megtekinthetitek.