Délután robbant a hír, miszerint a Disney és ezzel együtt a Marvel nem szeretné adaptálni James Gunn, a Galaxis őrzői harmadik részéhez írt forgatókönyvét. Erről azonban később kiderült, hogy nem igaz és annak ellenére, hogy Gunn-t eltávolították a rendezői pozícióból, a forgatókönyvét szeretnék felhasználni. Sőt, a Marvel több forrása is arról mesélt, hogy Gunn és a Disney helyzete most nagyon bonyolult, de remélik, hogy hamarosan sikerül elsimítani a dolgokat a két fél között és a rendező, ha nem is a Galaxis őrzői harmadik részére, de egy másik Marvel filmre visszatérhet a jövőben. Egy a Marvel-hez közelálló forrás pedig az alábbiakat mondta:

A végső ítélet még nem született meg Gunn ügyében, a tárgyalások tovább folytatódnak.

Célozva ezzel arra, hogy Gunn sorsa még nincs kőbe vésve sem a Disney-nél, sem pedig a Marvel-nél. Az viszont már biztos, hogy a Galaxis őrzői 3-at nem ő rendezi majd. Azonban a rendezőnek akkor sem lesz oka aggodalomra, ha a Disney/Marvel közösen úgy döntene, hogy semmilyen szinten sincs szügségük tovább a szolgálataira, ugyanis a legnagyobb stúdiók már most tárt karokkal fogadnák Gunn-t. A The Hollywood Reporter értesülései szerint, például a Marvel legnagyobb vetélytársa, a DC filmes részlege is érdeklődést mutat iránta.

Ha viszont Gunn forgatókönyve marad, akkor a 2020-ra kitűzött bemutató is tartható lesz, feltéve, ha pár hónapon sikerül megtalálni hozzá a megfelelő rendezö