Azt már rég óta tudjuk, hogy a Paramount stúdió két Star Trek filmen is munkálkodik. Ezek közül az egyik hivatalosan is a 2016-os Star Trek: Minden túl folytatása lesz majd, Chris Pine és Zachary Quinto főszereplésével. Sőt, az egyelőre csak Star Trek 4-re keresztelt produkció már rendezőre is talált S.J. Clarkson (Jessica Jones, The Defenders) személyében, aki ezzel az első női rendező lesz, aki Star Trek filmet készíthet. A másik alkotásról ezzel szemben semmi konkrét infót sem tudunk azon kívül, hogy annak forgatókönyvét, Mark L. Smith (A visszatérő, Elhagyott szoba) írta Quentin Tarantino ötletei alapján, valamint, hogy azt szívesen rendezné is a legendás direktor. A J.J. Abrams által sikeresen útjának indított franchise egyik főszereplője, a Spock-ot alakító Zachary Quino azonban érdekes dolgokat mesélt az MTV-nek adott interjújában, mikor arról kérdezték, hogy a jelenlegi szereplőgárda benne lehet-e a Tarantino féle Trek moziban:

Én azt feltételezem, hogy benne leszünk. Legalábbis nekünk így tálalták a dolgot. De semmi sincs még kőbe vésve, hiszen még sok dolgot kell tisztázni és a szerződések sem köttettek még meg, szóval bármi megtörténhet. Quentin ráadásul most nagyon elfoglalt a Manson filmjével, de azután könnyen lehet, hogy csinálunk vele egy Star Trek filmet, ami nagyon izgalmas és menő lenne.

Akár mostani, akár új szereplőkkel, de nagyon reméljük, hogy valóban elkészül majd az a rég óta tervezett, Quentin Tarantino által rendezett Star Trek mozi, de mivel új filmje csak jövőre kerül bemutatásra, ne várjuk, hogy 2021-2022 előtt lesz is belőle valami.