Steven Spielberg kora ellenére, nem tud/akar pihenni. Nem rég jelent meg legújabb – több ízben is Oscar esélyes – megtörtént eset alapján készült filmje, a Pentagon titkai. Idén márciusban pedig érkezik a Ready Player One című nagyszabású sci-fije, ami az előzetesek alapján minden geek álmának igérkezik. A háromszoros Oscar győztes rendezőzseni pedig azt is elárulta egy interjú során, hogy szeretné, ha következő filmje végre, a rég óta húzódó Indiana Jones folytatása lenne.

Habár hivatalosan kitűzött dátum még nincs, a rendező szerint 2019-ben elkezdődhetnek a munkálatok, ami egy 2020-2021-es bemutatót vetítene előre. Spielberg számára valóban az lenne a legszerencsésebb, ha minél hamarabb neki kezdhetne a filmnek, hiszen a főszereplőt alakító Harrison Ford is jócskán benne van már a korban, egy Indiana Jones filmhez pedig kirobbanó formában kell majd lenni a 77 éves színésznek. Hacsak nem kisebb szerepet szán neki a rendező, a stafétát pedig át nem adja egy fiatalabb színésznek.

A történetről egyenlőre semmit sem tudni, de a forgatókönyvért ezúttal is David Koepp (Jurassic Park, Indiana Jones és a kristálykoponya királysága) lesz a felelős. A Kristálykoponya királyságából megismert Matt Williams-ről (Shia LaBeof) azonban már biztosra lehet tudni, hogy nem fog visszatérni a folytatásban. Ellenben a rajongók egyik kedvenc mellékszereplője, Sallah (John Rhys-Davies) elképzelhető, hogy újra tiszteletét teszi a sorozat ötödik részében.