1. Ivan Reitman kisfia és kislánya egy cameo szerep erejéig feltűntek a filmben. Catherine később is próbálkozott színészkedéssel, Jason pedig elismert rendező lett, sőt ő fogja elkészíteni az új Szellemirtók filmet, amit jövőre mutatnak majd be.

2. Bill Murray elégedetlen volt a második résszel. Bevallása szerint túl sok Ragacs volt benne, ezzel szemben viszont túl kevés szellemirtás és szellemirtó.

3. Vigo-t fizikailag Wilhelm von Homburg alakította, de a hangját Max von Sydow kölcsönözte neki. Amikor ezt Wilhelm megtudta olyan dühös lett, hogy a premierre el sem ment.

4. A folytatásban Ragacs kinézetén változatásokat eszközöltek a készítők az első részhez képest.

5. Oscar-t a kisbabát a valóságban ikrek alakították. Sajnálatos módon az egyikőjük 2017-ben, 29 éves korában öngyilkosságot kövtett el.

6. A Szabadság szobor a valóságban 305 láb magas, a Hudson öböl pedig 250 láb mély. Tehát a látványosságnak alig kellett volna kilátszódni a vízből, ennek ellenére vígan átsétált rajta.

7. A film elején megtudjuk, hogy a folytatás cselekménye 5 évvel az első rész után játszódik. Ez azért is érdekes, mert a két epizód bemutatója között a valóságba is pontosan ennyi idő telt el.

8. Az egyik kivágott jelenetben Louis (Rick Morranis) csirkeszárnyak segítségével becsalogatja Ragacs-ot egy csapdába, de a szellem végül kiszabadul belőle.

9. A német változatban Oscar nevét Donald-ra változtatták.

10. Ernie Hudson egy interjú során elárulta, hogy a film producerei jó néhány változtatást eszközöltek a folytatás forgatókönyvén, miután látták, hogy mekkora népszerűségnek örvendett az első rész a fiatalok körében.

11. Ivan Reitmannak el kellett halasztania az Ovizsaru (1990) munkálatait, hogy befejezhesse ezt a filmet.

12. Ragacs a film stáblistáján úgy van feltüntetve, mint aki saját magát alakította.

13. A “protonágyú” szó először ebben a Szellemirtók filmben hangzik el, amikor a csapat lemegy a csatornába.

14. Az bolondok háza egyik rehabilitációs szakemberét Bill Murray bátyja, Brian Doyle-Murray alakította.

15. A filmesek eredetileg a megroncsolódott Hindenburg-ot szerették volna szerepeltetni az utolsó harmadban, de ezt végül elvetették és a Titanic felbukkanása mellett döntöttek.