1. Richard Curtis rengeteg tehetséges brit színésznőt hallgatott meg Sarah szerepére, de folyamatosan azt hajtogatta, hogy egy olyan színészt szeretne, mint Laura Linney. Egy idő után ezt megelégelte a castingért felelős rendező és ezt mondta Curtis-nek: Az isten szerelmére, akkor szerezd meg Laura Linney-t. Ennek hatására hívta be a rendező a színésznőt, aki végül meg is kapta a szerepet.

2. A filmvégi montázsban látható jelenetek nem voltak előre megrendezve. Richard Curtis rendező egy csapat operatőrt küldött a Heathrow reptérre, akik amikor valami érdekeset láttak elkezdtek videózni.

3. Richard Curtis elárulta, hogy Emma Thompsonra plusz kilókat kelett tenni, hogy kicsit nagyobb darabnak látszódjon, ugyanis a valóságban túlzottan vékony volt.

4. Laura Linney egyszerre forgatta az Igazából szerelem és a Titokzatos folyó című filmet. Az előbbit Londonban, míg utóbbit Bostonban, ezért rengeteget kellett ingáznia a két kontinens között.

5. 2004-ben ez volt a legtöbbször kikölcsönzött alkotás az Egyesült Királyságban.

6. Az amerikai ABC Family Channel csak megvágva volt hajlandó a műsorára tűzni a filmet. Ebből a változatból pedig egy az egyben hiányzott John és Judy (a két pornószínész) történetszála.

7. Richard Curtis és a stáb java része több, mint 45 percig vitatkozott azon, hogy Lucia milyen színű fehérneműt viseljen a tóparti jelenet során.

8. Hugh Grant ki nem álhatta a legendássá vált táncolós jelenetet, mert szerinte egy valódi miniszter ilyet nem csinálna.

9. Richard Curtis eredetileg két filmen dolgozott. Az egyik Hugh Grant karakterével a másik pedig Colin Firth-ével foglalkozott volna, de miután a két történet sok hasonlóságot mutatott az író/rendező inkább egybe olvasztotta őket, ez adta az Igazából szerelem alapját.

10. Az angol “actually” (magyarul igazából) szó 22-szer hangzik el a filmben.

11. Ez volt Richard Curtis rendezői bemutatkozása. Előtte inkább forgatókönyvíróként volt ismert.

12. Billy Mack és a menedzsere, Joe karakterei az egyetlenek, akik semmilyen kapcsolatban sem állnak a többi szereplővel.

13. 2017-ben Richard Curtis elmesélte az Empire magazinnak, hogy az Universal akkori főnöke, Stacey Snider azt mondta neki, hogy a film 50 millióval is kevesebbet kereshet, ha megtartják a meztelen jeleneteket. Curtis válasza erre az volt, hogy, tinédzserként ő pont azért ülne be erre a filmre, hogy meztelenkedést lásson és azért nem szeretne megválni ezektől a jelenetektől, mert akkor cserbenhagyná a fiatal felnőtt közönséget.

14. Liam Neeson karaktere, Daniel egy özvegy, aki próbál túljutni felesége elvesztésén. Sajnálatos módon néhány évvel a bemutató után maga a színész is özvegy lett, amikor egy síbaleset következtében elhunyt a felesége.

15. Claudia Schiffer, alig egyperces cameójáért, 300.000 dollárt kapott. Ez átszámítva körülbelül 85 millió forintnak felel meg.