1. Amikor Ving Rhames megtudta, hogy remake készül az 1978-as Holtak hajnala című klasszikus horror filmből, azonnal kapányolni kezdett, hogy szerepet kaphasson benne. Elmondása szerint az tetszett neki benne a legjobban, hogy a “fekete srác” túléli.

2. Az egyes jeleneteket időrendben vettél fel, tehát az első jelenetet legelőször, az utolsót pedig legutoljára.

3. Különböző színű művért használtak, annak megfelelően, hogy a filmbe lévő zombik milyen rég óta halottak. A “frissen” zombivá változottak vére élénk piros, a néhány napja zombiként tengődőké sötétebb piros, a több hete átalakultaké pedig egészen sötét, szinte már fekete színű.

4. A film intrója során látható montázsba valódi felvételek is bekerültek, amiket különböző hírműsorokból ollóztak össze. Többek között az is ilyen, amin azt láthatjuk, hogy egy kamion a tömegbe hajt.

5. A stábtagok egy része eskőkabátot viselt, hogy a művér ne fröcsköljön rájuk.
6. A Universal stúdió jócskán megnyirbálta a filmre szánt eredeti büdzsét, a 2003-as Holtak háza című mozi méretes buktája után.

7. Az első hétvége alatt 26.7 millió dolláros bevételre tett szert, ami majdnem fedezte is a 28 milliós gyártási költségeket.

8. A zombi maszkok és sminkek java része valódi, bűnügyi fotókon látható holttestek alapján készültek.

9. Zack Snyder elmesélte, hogy a világhírű Starbucks Coffee megtiltotta, hogy a cégük bármilyen formában feltűnjön a filmben.

10. Ez volt Zack Snyder első nagyjátékfilmje, később olyan mozikat rendezett még, mint a 300, a Watchmen – Az őrzők, vagy a Batman Superman ellen.

11. A film írója, James Gunn (A galaxis őrzői) rengeteg negatív kommentet, sőt halálos fenyegetéseket is kapott, miután aláírt a filmhez. Az egyik ilyenben ezt írták például: “Az a barom, aki a Scooby-Doo mozit írta, ne gyalázza meg a Holtak hajnalát.”

12. Meglepő módon a “zombi” szó egyszer sem hangzik el a filmben.

13. A zombi babás jelenet eredetileg úgy volt megírva, hogy az újszülött baba megöli a saját anyját, de ez túl felkavaró lett volna, ezért ezt megváltoztatták.

14. Ez jelenleg Zack Snyder egyetlen olyan filmje, amit nem a Warner Bros. stúdió égisze alatt készített.

15. Michael szerepére Nathan Fillion is esélyes volt, de azt végül Jake Weber (Ha eljön Joe Black, Médium) kapta meg.