1. A film java részét Prágában vettél fel. Később a mozi rendezője egy interjú keretein belül elárulta, hogy erre azért szükség, hogy a költségvetést a lehető legalacsonyabban tartás. Az Egyesült Államokban az adók miatt ugyanis sokkal drágább lett volna leforgatni a filmet.

2. A film forgatása két és fél hónapig tartott, az utómunkálatok pedig négy hónapot vettek igénybe, így ez volt 2004 leggyorsabban elkészült nagy költségvetésű filmje.

3. A rendező, Paul W.S. Anderson csuklóját törte forgatás közben.

4. Ez az első olyan Alien film, amiben nem játszott Sigourney Weaver, mert – ahogy egy interjúban elmondta – a keresztezés gondolata „szörnyen hangzott”.

5. Továbbá ez volt az első olyan Alien és Predator film, ami nem R-korhatár besorolást kapott, hanem jóval enyhébb PG-13-at.
6. A rendező azt mondta egy interjúban, hogy abban egyezett meg Arnold Schwarzeneggerrel, hogy amennyiben nem kapná meg a kormányzói posztot Kaliforniában, akkor újra eljátszhatná Dutch Shaeffer szerepét.

7. Az „alien” és a „ragadozó” szavak nem hangoznak el a filmben, helyette olyan kifejezéseket használnak az alienekre, hogy „dolgok”, „lények” vagy „kígyók”, a ragadozókat pedig „vadászoknak” vagy „humanoidoknak” hívják.

8. Az forgatókönyv első vázlatában még öt ragadozó szerepelt, később a végleges forgatókönyvben azonban ezt megváltoztatták háromra.

9. A stúdió szerette volna, ha a filmet Roland Emmerich rendezi, de a direktor azonnal elutasította a felkérést.

10. Ahogy Guillermo del Toro-t is megkeresték, de ő inkább a Pokolfajzat című film elkészítése mellett döntött.

11. A film forgatása során nagyjából 20 tonnányi műhavat használtak fel.

12. Ridley Scott (az első Alien mozi rendezője) gyűlölte a filmet, de James Cameron (a második Alien mozi rendezője) azt mondta, hogy összességében élvezte és, hogy ez a harmadik kedvenc Alien filmje.

13. Azóta tervezte a stúdió a közös crossover-t, amióta a Ragadozó második részében (1990) felbukkant egy Alien koponya.

14. Az Alien királynő akkoriban a legösszetettebb épített makettnak számított. Kétszer annyi mozgó alkatrészt tartalmazott, mint a Jurassic Park T-rex-e.

15. Több száz színésznőt hallgattak meg Alexa Woods szerepére, mire kiválasztották Sanaa Lathan-t, mindössze egy héttel a forgatás megkezdése előtt.