1. A filmet négy napig Jordániában forgatták. A jordán királyi család nagy rajongója a franchise-nak, ezért a stáb rendelkezésére bocsájtották a Jordán Királyi Légierő segítségét.

2. Az egyetemen játszódó jeleneteket a Pennsylvania-i és Princeton-i egyetemeken forgatták. Bár név szerint egyik intézményt sem említik, mégis mindkét intézmény vezetősége úgy érezte, hogy Judy Witwicky jelenetei rombolják egyetemük imázsát.

3. A film egy korai vetítésén Steven Spielberg egyszer csak felkiáltott: “Ez k*rva jó!” Michael Bay-t saját bevallása szerint boldoggá tette a tény, hogy sikerült egy olyan emberből káromkodást kiváltani, aki híres arról, hogy mindig illedelmesen viselkedik.

4. Összesen 29 helyszínen forgatott a stáb. Többek között az Egyesült Államokban, Egyiptomban, Jordániában, Kínaban és Franciaországban is.

5. Űrdongó-nak lett volna egy mondta a filmben, ami a promóciók során látható/hallható is volt, de végső változatba mégsem került be. A karakter hangját kölcsönző Mark Ryan emiatt nagyon csalódott is volt.

6. A 1984-es animációs Transformers film huszonötödik évfordulóján mutatták be az amerikai mozikban.

7. Az egyik forgatókönyvíró, Roberto Orci szerint Leo Spitz szerepét Jonah Hill-nek is felajánlották, aki a forgatókönyv egy példányát is megkapta, de tárgyalásra ezután már nem került sor.

8. A dialógusok során nagyjából 10 Nine Inch Nails szám címe hangzik el, melyek az alábbiak: Only, Closer, Last, Hurt, Vessel, The Wretched, Please.

9. A film 200 millió dollárból készült és világszinten több, mint 800 millió dollárt fialt.

10. Michael Bay azt akarta, hogy Amaury Nolasco ismét bújjon Jorge Figueroa bőrébe, de Nolasco nem tudta elvállalni a felkérést a Szökés című sorozat munkálatai miatt.