1. A Marcus Belby-t alakító Robert Knox-ot néhány nappal a forgatás végezte után halálra késelték. Mindössze 18 éves volt.

2. Daniel Radcliffe ebben a részben nyújtott alakításával elégedett legkevésbé. Egy 2014-es interjúban így fogalmazott: “Egyszerűen nem vagyok túl jó benne. Nézni is fáj.”

3. A Warner Bros. stúdió halálos fenyegetéseket is kapott, amiért az előre tervezett 2008-as bemutató helyett csak 2009-ben került mozikba a film.

4. Ez volt az első és egyetlen olyan Harry Potter film melynek fényképezését Oscar-díjra jelölték.

5. A film első jelenetében a halálfalók elpusztítják a londoni Millenium hidat. Ez a könyvben a Brockdale híd, mivel a könyv 1996-1997-ben játszódik, a Millenium híd pedig csak 1998-ban épült fel.

6. Chris Columbus után David Yates lett az első rendező, aki egynél több részt rendezett a szérián belül. Ezt kesőbb további kettő, valamint két Legendás állatok film is követte, ami szintén a Harry Potter világában játszódik.

7. 153 perces játékidejével ez a franchise harmadik leghosszabb felvonása, a 161 perces Titkok kamrája, és a 157 perces, a Tűz serlege után.

8. Habár a könyv elején szerepelnek Dursley-ék, a filmből mégis kihagyták őket. A Tűz serlege után egyébként ez volt a második alkalom, hogy nem találkozhattunk velük.

9. Levander Brown szerepére nem kevesebb, mint 7000 lány jelentkezőt hallgattak meg. Irónikus módon végül a Hermione-t alakító Emma Watson ajánlotta a készítők figyelmébe Jessie Cave-et, aki eredetileg nem is jelentkezett a szerepre.

10. A fiatal Voldemort-ot az árvaházban nem más, mint Hero Fiennes Tiffin keltette életre, aki a karakter felnőttkori megformálójának, Ralph Fiennes-nek az unoköccse.