1. A filmet betiltották Nigériában mivel a kormány úgy érezte, hogy a film gengsztereknek és kannibáloknak állítja be a nigériaiakat.

2. Ez volt az első áldokumentarista stílusban forgatott produkció, amit a legjobb film kategóriában Oscarra jelöltek.

3. A film marketing kampánya során különböző közterületekre (pl. buszmegállókba) helyeztek ki posztereket, amelyeken a film címe nem, csak annyi szerepelt, hogy “Kizárólag emberek számára”. Ezen kívül fel volt tüntetve egy szám, amit abban az esetben kell hívni, ha földönkívülieket látnak az adott területen.

4. A cím egy valódi helyre utal. A “District 6” egy Cape Town-i kerület neve volt, amit az Apartheid 1966-ban lerombolt, hogy helyet csináljon a fehér lakosságnak.

5. Az űrlények kattogó hangját úgy alkották meg, hogy két sütőtököt egymáshoz dörzsöltek.

6. A főszerepet játszó Sharlto Copley-nak ez volt az első nagyjátékfilmes szerepe. Előtte is csak a District 9 előzményeként felfogható, Alive in Joburg című rövidfilmben tűnt fel.

7. A filmben látható összes űrlény CGI, kivéve azt az egyet, amelyiket az műtőasztalon látunk. A hangjukat pedig egytől-egyig Jason Cope szolgáltatta nekik.

8. Sharlto Copley az összes mondatát improvizálta azokban a jelenetekben, amikor a filmbéli dokumentumfilmes stáb forgatott vele.

9. A film Peter Jackson hathatós segítsége nélkül biztosan nem készülhetett volna el. Jacksonnak ugyanis annyira tetszett a Neill Blomkamp által rendezett Halo: Combat Evolved című videojáték, hogy felkereste őt az irodájában és 30 millió dollárt ajánlott fel neki, azzal a céllal, hogy rendezzen belőle azt amit csak akar.

10. A 30 milliós költségvetés pedig busásan meg is térült, mivel világszinten 210 millió dollárt fialt, ami egy durván korhatáros alkotástól nagyon szép teljesítmény, főleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy ez volt Blomkamp első nagyjátékfilmje.