1. Eredetileg úgy volt, hogy Thomas Jane ezúttal is belebújik majd Megtorló bőrébe, de úgy érezte, hogy a folytatás túlzottan is “képregényes”, az első film földhözragadtabb stílusához képest, ezért végül visszautasította a felkérést.

2. A rendező, Lexi Alexander egy interjúban elárult, hogy Freddie Prinze Jr. (Pasik és csajok, Scooby-Doo) is jelentkezett Jigsaw szerepére, sőt egy meghallgatásra is behívták, ahol meglepően hiteles alakítást nyújtott, de a Lionsgate stúdió inkább más szeretett volna helyette.

3. Ray Stevenson amerikai tengerészgyalogosokkal készült fel a szerepre.

4. Több, mint 120 különböző fajta fegyvert használtak a filmben.

5. Lexi Alexander először passzolta a filmet, de aztán elolvasott pár Megtorló képregényt, és a stúdió igéretett tett neki, hogy olyan brutálisra készítheti el az alkotást amilyenre csak szeretné, ezért később mégis elvállalta a rendezést.

6. A címszereplőt alakító, Ray Stevenson a játékidő 25. percéig egyetlen egy szót sem szól.

7. Megtoró karaktere egyedül több, mint 80 embert tesz el láb alól a 103 perces játékidő alatt.

8. Mindössze 40 alatt forgatták le.

9. A 90. perc környékén a Wayne Knight által megformált Micro-t fejbelövik. A színész azt mesélte, hogy a karekter szeme nyitva lett volna, amikor a lövést kapja, de képtelen volt nyitva tartani, mert a lövés hangjától mindig összerándult, ezért látható végül ebben a jelentben csukott szemmel.

10. Annak ellenére Marvel alkotás, mégsincs benne Stan Lee cameo. Ennek az az oka, hogy Lee semmilyen szinten nem vett részt Megtorló karakterének kitalálásában vagy megalkotásában. Többek között ezért nem szerepelt a Penge trilógiában sem.