Rendhagyó módon jótékonysági célú gálavetítés keretében mutatták be október 25-én a Budapest Noir című magyar nagyjátékfilmet. A fim alkotói és forgalmazója a díszbemutatón a jegyekből befolyt teljes összeget, 1 millió forintot a Heim Pál Fejlesztéséért Alapítvány számára ajánlották fel.

Az alapítvány támogatásával  a 2017 novemberében kezdődő MRI (mágneses rezonencia) épület beruházásához járulnak hozzá. Így lehetőség lesz arra, hogy a Heim Pál Kórház kis betegeit ne kelljen más fővárosi kórházakba szállítani kivizsgálásra, illetve, hogy a kórház szakemberei jelen legyenek az eredmények értékelésénél.

„Az ötlet a Big Bang Mediától, a Budapest Noir forgalmazójától származik, amelyre mi Gárdos Éva rendezővel  együtt azonnal rábólintottunk. Az angolszász területen nagy hagyománya van,  hogy filmek bemutatóját nemes céllal ötvözik.  Itt volt az ideje, hogy itthon is kipróbáljuk. Egy filmbemutató mindig a figyelem központjában áll, ami kiváló lehetőség, hogy mi is felhívjuk a figyelmet itthon a társadalmi szolidaritásra.”– mondta Kemény Ildikó a Budapest Noir vezető producere.

A Budapest Noir főszereplője Gordon Zsigmond, egy kiábrándult bűnügyi újságíró, aki  egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a ’30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság. A film Kondor Vilmos nagysikerű, azonos című könyvéből készült.

A Budapest Noir Gárdos Éva rendezésében, a Pioneer Pictures gyártásában, Kemény Ildikó vezető producer irányításával készült, melynek főszereplői Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János, Kováts Adél, Dobó Kata Anger Zsolt és Törőcsik Franciska. A Budapest Noir november 2-től látható országszerte a magyar mozikban.

Forrás: Big Bang Media