Hírek a Halálos iramban filmek háza tájáról

Írta: Közzétéve: 2017-10-06
 

A Halálos iramban széria 9-ik, illetve spin-off filmjéről érkeztek, egyenlőre csak pletyka szintű hírek. Ezek szerint mind a két film lehetséges rendezőkre talált.

A kilecedik epizód feltételezett direktora már nem egy és nem két Halálos iramban filmet rendezett. Justin Lin egész pontosan négy etapot vezényelt le a szériában. Első filmje a Tokiói hajsza volt, ezt követően pedig további három részt készített a Halálos iramban 6-ig bezárólag. Lin érdemei elvitathatatlanok, ugyanis a negyedik résszel ő lehelt újra életet a kifulladóban lévő franchiseba és tette a Halálos iramban filmeket milliárd dolláros siker szériává. Visszatérése így nem lenne túl nagy meglepetés, főként akkor, ha a stúdió szeretne biztosra menni.

A Dwayne Johnson által alakított Hobbs és a Jason Statham által megformált Shaw karakterére koncentráló spin-off film rendezőjének kiléte azonban már jóval nagyobb meglepetést okozhat. A Universal egyik legfőbb kiszemeltje ugyanis nem más, mint a Vasember 3-at és a Rendes fickókat is jegyző Shane Black. Black az előbb említett filmeken kívül olyan klasszikusok forgatókönyvét is írta, mint a Halálos fegyver, az Utolsó cserkész vagy az Utolsó akcióhős. Az író/rendező filmográfiájából tisztán látszik, hogy nagyon ért a buddy movie-khoz és pörgős dialógusokhoz, így első hallomásra tökéletes választásnak tűnik a feladatra.