Filmsomnia hírmorzsák – 2018. 07. 10.

Írta: Közzétéve: 2018-07-10
 

Új szereplő csatlakozott a Pókember: Hazatérés folytatásának szereplőgárdájához

Aki pedig nem más, mint az Elhajlási engedély című filmből és a Félig üres című nagy sikerű HBO sorozatból ismert J.B. Smoove. Ezzel Smoove a második, aki frissen csatlakozott a Hazatérés visszatérő színészei (Tom Holland, Michael Keaton, Marisa Tomei) mellé. Az első ugye Jake Gyllenhaal volt, aki a folytatás (egyik) rossz fiúját, Mysterio-t alakítja majd. Vele ellentétben azonban, azt nem lehet még tudni, hogy Smoove kinek a bőrébe bújhat bele, de az már biztosra vehető, hogy fontos szerepe lesz a cselekmény alakulását illetően. Az is elképzelhető, hogy a “titokban” bővülő Galád Hatos sereg egyik gonosztevője lehet…

A Mission: Impossible – Utóhatás a franchise legjobb nyitányát produkálhatja

Ma már hírt adtunk róla, hogy az Utóhatás alcímet viselő, hatodik Mission: Impossible film, remek kritikákat kapott azoktól a kritikusoktól, akiknek már volt szerencséjük látni azt. Most pedig az elemzők is nagy sikert jósolnak a Tom Cruise főszereplésével készült akció filmnek. Szerintük, ugyanis 48 és 65 millió dollár között nyithat a széria legújabb alkotása. Ha a kedvezőbb forgatókönyv valósul meg az pedig könnyen rekordot jelenthet a franchise-on belül. Az eddigi nyitány rekordot egyébként a John Woo által rendezett második rész tartja 57.8 millió dollárral.

Billy Dee Williams most már hivatalosan is visszatér a Star Wars IX. részében!

Többször cikkeztünk már arról az elmúlt hetekben, hogy a Star Wars franchise Lando Calrissian-ja, Billy Dee Williams visszatérhet a IX. epizódra. Erre abból következtettek sokan, hogy a 81 éves színész kemény diétába és edzésekbe kezdett. Nos, úgy tűnik a spekulációk igaznak bizonyultak, mert ma a The Hollywood Reporter is leközölte, hogy Williams visszatér a készülő félben lévő új Star Wars filmben. Ezzel pedig bezárul a kör, hiszen a klasszikus trilógia nagy öregjei közül, csak vele nem találkozhattunk az eddigi részekben. A korára való tekintettel nagy akciókat nem várhatunk a színésztől, de egészen biztos, hogy fontos szerepet fog betölteni az új trilógia záróepizódjában.

Shane Black szerint ezért nem működött a Predator – Ragadozó eredetileg tervezett befejezése

A Shane Black által rendezett új Predator film forgatása nem alakult épp a legzökkenőmentesebben. A tesztvetítések során ugyanis a nézők nem voltak kibékülve annak befejezésével és így azt újra kellett forgatni. Az eredetileg idén februárra tervezett bemutató ezért szeptemberre csúszott. Ennek tetejében pedig a stúdió is úgy érezte szükség van még néhány plusz jelenetre, ami jobban összeköti az új filmet a széria korábbi alkotásaival. Most, az Empire magazinnak adott interjújában az alkotás rendezője, Shane Black is beismerte, hogy nem volt kibékülve a befejezéssel:

Eredetileg az utolsó harmad fényes nappal játszódott volna. Tele ijesztő dologgal, mégis verőfényes napsütésben. De nem igazán működött. Szóval megkérdeztem a stúdiót: Ömmm, nem vehetném fel az egészet, de most éjszaka?

A Hangya és a Darázs-nak köszönhetően az MCU átlépte a 17 milliárd dolláros összbevételt

Bizony! A 10 évvel ezelőtt útjának indult Marvel-moziuniverzum 20. filmjével átlépte az egészen elképesztő 17 milliárd dolláros összbevételt. Ezzel pedig a filmtörténelem legjövedelmezőbb franchise-ja lett megelőzve a Star Wars, a Harry Potter és a Pixar filmeket is. A stúdió legsikeresebb alkotásai az idén bemutatott Végtelen háború 2 milliárd és a szintén idén debütált Fekete párduc közel 1,7 milliárd dollárt jövedelmeztek. A kevésbé sikeres filmjeik, mint például a Hihetetlen Hulk, vagy a Thor első része, azonban megragadtak 200-300 milliós összbevétel körül. Ha átlagolni szeretnénk az eddigi 20 film bevételét, akkor alkotásonként 850 millió dolláros bevétellel büszkélkedhetne minden egyes Marvel gyártotta szuperhős mozi.